GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Mutlu Yarınlara Gülümseyen Yüzler" projesi törenle uygulamaya konuldu.

Çotanak İlkokulu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, proje ile, küçük yaştaki çocuklara trafik bilincini aşılamayı, temel trafik kurallarını öğretmeyi ve emniyet kemeri alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Öztürk, eğitim ve güvenlik ihtiyacının ilk insandan günümüze her dönemde insanoğlunun en önde gelen gereksinimlerinden olduğuna işaret ederek, "Her ikisi de doğumla başlayıp ölene kadar devamlılık arzeder. Çocuklar söz konusu olduğundan, eğitim ve güvenlik yetişkinlere göre çok farklı boyutlar içerebilmektedir. Bu kapsamda yetişkinler için alınabilecek tedbirler sadece fiziki önlemlerle yeterli olabilirken, duygusal ve psikolojik gelişimlerini sürdüren çocuklarımız yetersiz kalmaktadır. Gençlerin ve çocukların, sosyal becelerini güvenli bir ortamda sergileyebilecekleri, problemlerini çözebilecekleri ve diğer fertlerle aralarında sağlıklı bir ilişki kurabilecekleri bir ortam oluşturularak geleceğe hazırlanması biz yetişkinlerin görevidir" dedi.

Törende projenin tanıtımı gerçekleştirilirken, Giresun Valisi Hasan Karahan öğrencilere broşür ve kitaplar dağıttı.

Vali Karahan ve emniyet müdürü Öztürk, törenin ardından okul bahçesinde kurulan trafik eğitim alanını da gezdi. 

Kaynak: aa