GİRESUN (AA) - Görele Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sedat Tavacı, Görele Küçük Sanayi Sitesi'nin bu yıl sonunda bitirilip, faaliyete geçeceğini söyledi.

Tavacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerek esnafın rahatlığı, gerekse şehrin gelişmesi için sanayi sitelerinin şart olduğunu ifade etti.

Ekonomik güçlüklere rağmen sanayi sitesi inşaatında önemli noktaya geldiklerini ifade eden Tavacı, şunları kaydetti:

"Sanayi sitemizde kaba inşaatlarımız bitip, daha çok hizmet verebilmek için sitemizin çatı katını çelik konstrüksiyon çatı yapmayı planlıyoruz. Sitemizin belediye tarafından yapılan kanalizasyon ve su şebeke hatları da bağlanılarak, tamamlandı. Şu anda sitemizin anahtar ve çevre düzenleme çalışmaları haricinde herhangi bir eksiği kalmamıştır. Sitemiz herhangi bir sorun çıkmazsa yıl sonunda hizmete girecektir. Şu ana kadar hiçbir kredi kullanmayıp, borçlanmayıp bu şekilde bir inşaat alanını bu aşamaya getirmemiz büyük bir başarıdır. Üyelerimizle birlikte bir çok sıkıntılar yaşasak da bu sıkıntılarımızın üstesinden geldik. Temiz ve yaşanılır bir Görele için uğraşıyoruz. Gerek esnafın rahatlığı, gerekse şehrin gelişmesi için mücadele veriyoruz. Ben bugüne kadar bizden desteğini ayırmayıp, sitemizin kanalizasyon ve su şebeke hattı döşeme çalışmalarını üstlenip, tamamlayan Belediye Başkanımız Tolga Erener ve koordineli bir şekilde çalışarak sitemizi bu aşamaya getiren üyelerimize çok teşekkür ediyorum."

Sanayi sitesinde toplam 84 iş yerinin olduğunu sözlerine ekleyen Tavacı, "Sanayi sitemizde toplam 84 tane iş yerimiz, 1 tane de camimiz bulunacaktır. Bu iş yerlerinden 57 üyemize iş yerlerini tapularıyla birlikte takdim edip, 18 tanesi ise iş merkezi olacaktır. Geri kalan iş yerlerimiz kooperatifimizin alacağı kararlar doğrultusunda kiraya verilecektir" diye konuştu. 

Kaynak: aa