GİRESUN (AA) - Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Öğretmenevi'nde açılan yıl sonu sergisinde kursiyerler tarafından yapılan çeşitli ürünler satışa sunuldu.

Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selim Kul, sergi açılışında yaptığı açıklamada, yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden Halk Eğitimi Merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

2014 - 2015 öğretim döneminde ilçe merkezi, Çavuşlu beldesi, 15 köy ve mahallelerde 301 kurs açıldığını belirten Kul, "Kurslarımıza kayıt yaptıran kursiyer sayısı 6 bin 511 olup, verilen sertifika sayısı 3 bin 326'dır. Bu sertifikalarımızın bin 120'si erkek kursiyerlere, 2 bin 206'sı ise bayan kursiyerlere verilmiştir. Ben kurslarımızın açılmasında emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise, “Bugüne kadar köylerimizde HEM Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014-2015 yıl sonu sergisinde el emeği göz nuru çalışmaları gördük. Bugünkü açılışını yaptığımız sergimizde gerçekten kursiyerlerimiz şartları uygun olmayan yerlerde ve zor koşullarda bu görevi yerine getiriyorlar. Allah nasip ederse bir veya bir buçuk yıla kadar bu kötü gidişe son veriyoruz, çünkü müjdeyi aldık. Milli Eğitim Bakanlığımız yeni bir Halk Eğitimi Müdürlük binası yapmak için kararı aldı ve ödeneği olan 5 trilyon lirayı da açıkladı" diye konuştu.

Kaynak: aa