GİRESUN (AA) - Görele Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Kefal, başkalarının hakkına tecavüz ederek, haksız kazanç elde edenlerin önüne geçilmesi için ilçede korsanla mücadele başlattıklarını söyledi.

Kefal, gazetecilere yaptığı açıklamada, korsan taşımacılığının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

İlçede çok sayıda ticari olmayan, milletin can ve mal güvenliğini düşünmeyen insanların korsan taşımacılık yaptığını dile getiren Kefal, şunları kaydetti:

"Bunun önüne geçmek için de korsan olmayan yani “T” ve “M” plaka gibi araçlarla yolculuk yapılması gerekmektedir. Bunun için emniyet ve jandarmanın uygulamaları vardır. Sayın Kaymakamımız Ünal Kılıçarslan da bu konunun üzerinde yeterince hassasiyetini göstermektedir. Her köyde kim korsan taşımacılığı yapıyorsa talimat üzerine muhtarlarımız da bu konunun üzerinde durmaktadırlar."

Kefal, korsan taşımacılık yapan kişiler için çok ciddi bir şekilde cezai işlem uygulanacağını vurgulayarak, "Bu kişiler yakalandığı takdirde cezai işlemlerin yanı sıra araçlarına da el konulup, bağlanacaktır. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçli olması ve bazı olası durumları göz önünde bulundurması gerekmektedir" dedi.

Kaynak: aa