GİRESUN (AA) - Görele Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Ortaokulunca düzenlenen uzay şenliğinde, öğrencilere uzay hakkında uygulamalı bilgi verildi.

Görele Kapalı Spor Salonu'na Türksat ekiplerince kurulan planetaryum uzay çadırında, öğrenciler uzayı keşfetme imkanı buldu. Vatandaşlar ve öğrencimer, teleskopla gök cisimlerini inceleyen vatandaşlar ve öğrenciler, 3D gözlüklerle uzayı yakından izleme fırsatı buldular.

Görele Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, öğrencilere uygulamalı olarak, tüm imkanları kullanarak uzay hakkında bilgiler verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin ve ailelerinin gece teleskopla gökcisimlerini inceleme imkanı bulduklarını belirten Dede, "Görele Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen bu etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum. Hakikatten mükemmel bir çalışma olmuş. Öğrenciler teknolojinin sunduğu bütün imkanlardan faydalanarak, uygulamalı olarak uzay hakkında bilgi sahibi oldukları gibi ay ve güneş tutulması, Türk ve Müslüman bilim adamları, NASA'daki Türkler, güneş sistemi, gezegenler ve astronot kıyafetleri gibi bir çok standı inceleme imkanı buldular" dedi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise dünyanın en büyük bilim merkezlerinde gösterilen ve uzaya yolculuk etmeye en yakın deneyim sayılan planetaryum çadırına hayran kaldığını dile getirdi.

Okul Müdürü Ahmet Yılmaz da şenliğe ilçe merkezi ve köy okullarındaki öğrencilerin de dahil edildiğini ifade etti.

Kaynak: aa