GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi, kentte yapılan doğalgaz çalışmaları sırasında oluşacak tahribatın onarımı için AKSA Gümüşhane-Bayburt Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (ÇORUHGAZ) ile yüzey kaplama yapım protokolü imzaladı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ile ÇORUHGAZ Sorumlusu Rahime Meydan arasından imzalanan protokole göre, ÇORUHGAZ tarafından Organize Sanayi Bölgesi ile Gümüşhane Belediyesi sınırları içerisinde yapılacak doğalgaz çalışmaları sonrası bozulan alanların yapım ücretlerinin bir kısmı ÇORUHGAZ tarafından karşılanacak.

Çimen, yaptığı açıklamada, protokolün yapılan doğalgaz çalışmaları sonrası yüzey kaplamaların eski haline getirilmesini kapsadığını belirterek, "ÇORUHGAZ ile imzaladığımız protokolde belediyemiz ile firma için bazı yaptırımlar yer alıyor. Bu kapsamda kazı çalışmaları sırasında bozulan parke, asfalt yol ve kaldırımların onarılması belediyemize aittir. Bu çalışmalardan oluşacak malzeme ve işçilik giderleri ise ÇORUHGAZ tarafından karşılanacak. Yeşil alan ve benzeri yerlerde ise kazı çalışması bittikten sonra kazılan yerler ÇORUHGAZ tarafından eski haline getirilecek" dedi.

Meydan ise 2009'da başlayan altyapı ile 41 kilometre polietilen hat, 19 kilometre çelik hat, 10 kilometre de servis hattı imalatına ulaştıklarını belirterek, "10 mahallede bin 21 binada 7 bin 900 konuta gaz arzı sağlanmıştır. Ekim ayı sonu itibarıyla abone sayımız 5 bin, gaz kullanıcı sayımız 4 bindir" diye konuştu.

Kaynak: aa