GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İlk olarak gazetecileri üniversitenin idari, teknik ve sosyal tesislerini gezdiren Günaydın, ardından üniversite senato salonunda toplantı gerçekleştirdi. Günaydın, 6 yılda 345 milyon lira yatırım yapılan Gümüşhane Üniversitesinin geldiği son durumu ve hedeflerini anlatarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gümüşhane Üniversitesinin 15 bin 478 öğrenciye 611 akademik personel, 300 idari personel, 120’ye yakın güvenlik, 100’e yakın temizlik görevlisiyle hizmet verdiğini belirten Günaydın, son açılan üniversiteler arasında öğrenci sayısına göre en fazla öğretim üyesine sahip üniversite olduklarını söyledi.

Şehrin kapasitesine göre ideal öğrenci sayısına ulaştıklarını, bundan sonra eğitimin kalite seviyesinin daha da artmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini dile getiren Günaydın, fiziki çalışmaların son ayağı olan merkezi kütüphane ve kongre merkezinin ihalesinin önümüzdeki yıl yapılacağını ve böylelikle fiziki yapılaşma sürecinin tamamlanacağını ifade etti.

 Aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında AB diploma eki alan tek üniversite olduklarına işaret eden Günaydın, Gümüşhane Üniversitesi diplomalarının AB üyesi ülkelerde geçerli olduğunu kaydetti.

Ülke olarak en önemli kaynağın genç nesil olduğunu vurgulayan Günaydın, en önemli hizmetin eğitim olduğunu söyledi.

Türkiye’de insanların yüzde 11,77'sinin üniversite mezunu olmasına rağmen bu oranın Avrupa'da yüzde 34 seviyesinde olduğunu kaydeden Günaydın, "Keşke her ile bir üniversite projesi 20 yıl önce hayata geçirilseydi. Kısa zamanda ciddi mesafeler alındı bu konuda. İnşallah vatandaşlarımıza daha fazla yüksek öğretim imkanı sağlanacaktır" dedi.

Günaydın, Türkiye'nin 2023 hedefinde en önemli faktörün üniversiteler olduğunu belirterek, "Dünyayı bilgi ve sermayeye sahip olanlar yönetir. Onun için bilgiyi üretip sermayeye dönüştürmemiz gerekiyor. Bilgi de üniversitelerde verilir. Bu anlamda üniversiteleri daha etkin kullanmalıyız. Daha çok çalışmalıyız. Dünyada insanlar arasında hiçbir fark yoktur. Çalışan ve çalışmayan insanlar arasında fark vardır. O nedenle toplum ve ülke olarak daha çok çalışmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: aa