GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Üniversitesinin her yıl olduğu gibi büyümeye devam edeceğini bildirdi.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, kurulduğu 2008 yılından beri 345 milyon lira tutarında bütçe kullanan Gümüşhane Üniversitesinin 2015 yılı bütçesinin, bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 82 milyon 77 bin lira olarak gerçekleştiğini belirtti.

Kurulduğu günden bugüne kadar sürekli büyüyen Gümüşhane Üniversitesinin 2015 yılında da büyüyeceğini ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

"Gümüşhane Üniversitesi her yıl olduğu gibi önümüzdeki süreçte de büyümeye devam edecektir. Bütünüyle kamu kaynaklarının kullanıldığı Gümüşhane Üniversitesinin 2015 yılı bütçesi önceki yıllarda olduğu gibi artmaya devam etti. Bu artış, üniversitemizin gösterdiği performansla doğrudan ilişkilidir. Bu güne kadar fiziki yapılaşma ve öğrenci sayımızdaki niceliksel artış nedeniyle önemli bir bütçeyi bu alanda harcamış olduk. Altyapı hizmetlerinin çok önemli kısmını tamamlamamız nedeniyle bundan sonraki süreçte, üniversitemizin genel bütçesindeki dengede personel sayısındaki artışa bağlı olarak personel giderlerine, eğitim kalitesi ve bilimsel araştırmalara doğru bir kayışın olacağını söyleyebilirim."

Günaydın, kurulduğu günden bugüne istikrarlı şekilde büyüyen üniversitenin bölgenin gelişimine de çok önemli katkıları olduğunu belirterek, "İlimizin ekonomik gelişimine sağlanan katkının yanında bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda çok önemli hizmetleri geçtiğimiz 6 yıl gibi kısa sürede bölgemiz insanına sunmuş olduk. Onlarca bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptık. Bununla birlikte bilimin ve teknolojinin sahada kullanılması adına çok önemli çalışmaları yürüttük ve bundan sonra da yürütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa