GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, tarım ve turizm konularında yapılan çalışmalar neticesinde Gümüşhane’nin hak ettiği yaşam standardına ve gelişmişliğe kavuşacağını söyledi.

Yavuz, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Strateji Sekreteri Birim Başkanı Onur Adıyaman, DOKAYO Yönetim Kurulu Başkanı Lüfti Altun ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Ziyaretin ardından Vali Yavuz, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ile Şenol Turan ve DOKA heyeti ile Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesi’ne geçerek incelemelerde bulundu.

Balyemez Konağı'nda Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve Ticaret Odası (TSO) Başkanı İsmail Akçay’ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yavuz, Gümüşhane’nin turizmde atağa kalkması için yapılabileceklerin profesyonel bir gözle tespit edilmesi ve bir yol haritası oluşturulması gerektiğini söyledi.

Vali Yavuz, turizm konusunda kentin imkanlarının mevcut olduğunu, mevcut olan bu imkanların uzmanlar tarafından tespit edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yapacakları çalışmayla, somut ve kısa zamanda hayata geçirebileceğimiz bir iş planı çıkarıp, ne eksiğimiz var, neyi ön plana çıkarmamız gerekiyor tespit edecekler. Özel İdare imkanlarıyla bu konuda her türlü öncülüğü yapacağız  ve kısa zamanda Gümüşhane’ye turizmden hak ettiği şekilde bir katma değer üretilecektir. Kısa zamanda çok güzel işler yapılacak ve bir farkındalık oluşacak. Tarım ve turizm konularında yapılan çalışmalar neticesinde Gümüşhane hak ettiği yaşam standardına ve gelişmişliğe kavuşacak."

 

Kaynak: aa