GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Uygulama Birimi ve Çaylak Reklamcılık Kulübü tarafından "Futbol ve İletişim Semineri" düzenlendi.

İletişim Fakültesi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirilen semineren Trabzonspor Kulübü Medya Merkezi Editörü Nuri Bekar konuşmacı olarak katıldı.

Bekar, kurumsal iletişimin amacının iyi bir itibar bırakmak olduğunu belirterek, "Başarılı organizasyonların temelinde etkin bir iletişim ve ilişki yönetimi yatıyor. Bu bağlamda ilişkilerin yönetiminde karşımıza çıkan en önemli kritik başarı faktörü ise iletişim" dedi.

Bekar, Türkiye’nin dört büyük kulübünden biri olması nedeniyle Trabzonspor'un avantajı olduğunu belirterek, "Dünya genelinde 8 milyon taraftarımız var. Bu nedenle bizim medyada yer alma gibi bir çaba göstermemize neden yok. Biz yapacağımız çalışmalarla medyada doğru şekilde, istediğimiz yönde yer almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kulübün bilinirliğini arttırmaya yönelik eski futbolcu, teknik adamlardan faydalanmaya çalıştıklarını anlatan Bekar, "Transferlerin maddi boyutu genellikle eleştirilir ama bunun en önemli nedeni bilinirlik. Bu nedenle yıldız oyuncu transferleri önem taşıyor. Sahada yapacağı katkının dışında sadece sahada oynanan bir oyun olmadığını düşünürsek bu tarz hamleler kulüpler için önemli hale geliyor" dedi.

Bekar, Türkiye Futbol Federasyonu gibi futbolun önemli kuruluşlarıyla spor organizasyonları hakkında yapılan toplantılarda en önemli gündemi medyanın oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yıldız oyuncu transfer sürecinde sponsorların çok büyük önemi var. Doğru işler yapıp sahada başarılı olmamız, onlarla iyi iletişim kurmamız, markamızı en iyi şekilde pazarlayabilmemiz gerekiyor. Trabzonspor sponsorluk konusunda iyi durumda. Kendi markalaşma çalışmalarının yanı sıra sponsorlarından aldığı destekle birçok alanda hizmet vermekte. Trabzonspor'un her konuda bir sponsoru var. Onlardan ciddi anlamda destek oluyor, onların desteğiyle ciddi işlere imza atıyoruz."

Kaynak: aa