GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında, Valilik Toplantı Salonundaki toplantıya Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile ilgili kurumların müdür ve yetkilileri katıldı.

Mevsim itibariyle köylerde ciddi nüfus artışı yaşandığını anımsatan Yavuz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı duyarlılığın artırılması için İl Halk Sağlığı Müdürlüğü başta olmak üzere İl Müftülüğü, Özel İdare Genel Sekreterliği ve belediyelerce çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Yavuz, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu verilerine göre, Gümüşhane'nin ortalama radyasyon miktarı açısından ülke sıralamasında üst sıralarda yer aldığını ifade ederek, "Fakat tıbbi ve teknik açıdan bakıldığında, insan sağlığına zarar verecek limitin çok altında. Bu konuda telaş ve paniğe gerek yok. Normale göre yüksek olmasının sebebi de yeraltındaki maden yatakları ve diğer unsurlar. Vatandaşımızın sağlığını tehdit eden, doğrudan etkileyen doğal radyasyon seviyesi yok" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin, özellikle köylerdeki içme suyu kaynaklarının kontrolden geçirilmesi hususunda duyarlı olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Bundan sonra içme suyu depolarının tamiri ve tadilatıyla ilgili gelen taleplerin, yeni depo yapılması şeklinde değerlendirilmesi için talimat veriyorum. Eski tip depolar ne tamir kabul eder halde ne de şu anki tekniğin ve tıbbın kabul edeceği şartlara sahip. Bunları tamir ve tadilatla uğraşmak yerine, kapasitesini de dikkate almak suretiyle yenisini yapacağız."

Yavuz, nem oranının düşmesi ve sıcaklığın artması nedeniyle orman yangınları konusunda da duyarlı olunması gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: aa