TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Tokat'ın Almus ilçesinde harabe görünümündeki evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerden 4'ü, Almus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) yürütülen "Prefabrik Ev Projesi" kapsamında yapılan modern konutlara yerleştirildi.

Vakfın çalışmaları sayesinde, yıkılma tehlikesi bulunan evlerden kurtulup sıcak yuvaya kavuşan aileler, Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve SYDV yetkililerine teşekkür etti.

Kaymakam Çelikkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Prefabrik Ev Projesi"nin hayata geçirilmesinde çok hassas olduklarını söyledi.

Proje kapsamında Almus merkez ve köylerinde alan taraması yaparak maddi durumu iyi olmayan ve evi kullanılamaz haldeki aileleri tespit ettiklerini belirten Çelikkaya, "Tüm ailelerin evlerinin ve aile izin verirse evin içine girip mutfak ve özellikle salonların fotoğrafını çekiyoruz. Diğer odalara herkesin özel hayatı olduğu için girmiyoruz. Mutfak, salon ve evin dışarından fotoğrafını çekip üyelerimize slayt ortamında aktarıyoruz. Uygun olanlara projemizi uyguluyoruz" diye konuştu.

"Ev ve kullanılan eşyalar bence insanın ekonomik refahını yansıtan unsur" diyen Çelikkaya, prefabrik ev yapılan ailelerin önceki evlerinin harabe görünümünde olduğuna işaret ederek, "İnsan 21. yüzyılda böyle bir evde oturmamalı" dedi.

 

- Prefabrik evin maliyeti 20 bin lira

Çelikkaya, projeye 10 aileyle başladıklarını, her bir evin maliyetinin 20 bin lira olduğunu ve 4 aileye evinin teslim edildiğini söyledi.

Projenin başlatılabilmesi için ailenin üzerine kayıtlı arsa olması gerektiğini belirten Çelikkaya, "İnsanlarımızın sosyal anlamda daha güzel şekilde yaşayabileceği bir ortamı sağlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Projeyi devam ettirmek için 10 kişiyi daha araştırdıklarını aktaran Çelikkaya, sadece prefabrik ev yapmadıklarını, eşya yardımında bulunduklarını ve evlere güneş enerjisi sistemi kurduklarını kaydetti.

 

- "Devletten Allah razı olsun"

Ormandibi köyünde yaşayan ve modern bir eve kavuştuğu için mutluluktan ağlayan Emine Dönmez, "Eskiden evimiz kötüydü. Devletten Allah razı olsun, yaptılar. Şimdi de iyiyiz. Devletin yardımlarıyla geçiniyoruz" dedi.

Aynı köyde ikamet eden Muzaffer Demirkan ise ahşap ve eski bir evde yaşadıklarını belirterek, prefabrik eve kavuşmak için gün saydıklarını söyledi.

 

Kaynak: aa