SAMSUN (AA) - Karadeniz Bölgesi'nde, tahminlere göre hava sıcaklığının mevsim normallerine döneceği, hafta sonuna kadar çarşamba günü hariç yağış beklenmediği bildirildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, yazılı açıklamasında, son tahminlere göre 15 Nisan Çarşamba hariç hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini belirtti.

Bölge genelinin, bu gece batı kesimlerin parçalı zamanla az bulutlu, doğu kesimlerin çok bulutlu zamanla parçalı bulutlu geçmesinin beklendiğini vurgulayan Asar, açıklamasında şunlara yer verdi:

"14 Nisan Salı yağış beklenmiyor ve bölgemizin akşam saatlerine kadar parçalı az bulutlu akşam saatlerinden sonra bulutluluğun artması bekleniyor. 15 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde başlayacak yağışların zamanla bölge genelinde etkili olduktan sonra gece saatlerinde bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Perşembe günü ve cuma günü bölgemizde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının bugün ve yarın 4 - 8 derece arasında artış göstererek mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve çarşamba günü sıcaklıklarının hissedilir derecede düşerek tekrar mevsim normalleri civarına döneceği beklenmektedir.'

15 Nisan Çarşamba günü, özelikle Samsun ve Ordu kıyılarında orta kuvvette yer yer kuvvetli esecek rüzgarın yağışlarla batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette eseceğinin tahmin edildiğini bildiren Asar, vatandaşlara, özellikle çarşamba günü hızlı ve ani sıcaklık değişikliklerinin sıhhat bakımından neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları uyarıda bulundu.

Kaynak: aa