RİZE (AA) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇEYKUR'u iyi bir yere taşıdıklarını belirterek, bundan sonra bir dünya markası olayı hedeflediklerini söyledi.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılında ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevine atandığını anlatarak, geçen sürede ekibiyle memlekete hizmet vermenin gayreti içinde olduğunu söyledi.

Çay ve ÇAYKUR'un altın dönemini yaşadığını vurgulayan Sütlüoğlu, "Çayın 55 yılını hatırlıyorum. Sezonlar hep sancılı oluyordu. Son yıllarda bu sıkıntılar yok. Randevulu sistemi hayata geçirdik ve soğuk çay sektörüne girdik. Milletimizin desteği ile çok başarılı olduk. Artık yeni projeleri yakın zamanda hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Haziranda yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için adaylık noktasında kanaatinin aday olmama yönünde olduğunu belirten Sütlüoğlu, görevinden istifa etmeyeceğini kaydetti.

Sütlüoğlu, başladığı hizmetlerin daha da sağlıklı şekilde devam etmesi için kalmanın daha faydalı olacağı kanaatine vardığını dile getirerek, "Milletvekili olma noktasında arzu olduğunu gördük ama desteği veren hemşehrilerimiz 'Gittikten sonra eski sıkıntılı günlere geri döner miyiz?' endişesini taşıdıklarını da gördük. Kalmam noktasındaki kanaatlerin ağırlık kazandığını gördüm. Onların arzuları istikametleri doğruluğunda bu kararı vermiş olduk." 

Görevi süresince zorlu dönemler yaşadıklarını anlatan Sütlüoğlu, "Tek başına mücadele ettiğimiz dönemler oldu. Zorlu süreçleri atlatarak bu günlere geldik. ÇAYKUR'u iyi noktaya taşıdık ama hedefimiz ÇAYKUR'u bir dünya markası yapmak. Çayı, ÇAYKUR'u dünya markası yapma hedefine varma gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

- 3 bin 500 işçi alımı çalışmaları

Yaş çay sezonunda çalıştırılmak üzere 3 bin 500 işçi alımı çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Sütlüoğlu, işçileri İş-Kur üzerinden alacaklarını söyledi.

Sütlüoğlu, geçen ay sonunda İş-Kur'a gerekli bilgileri sunarak işçi temini istediklerini ifade ederek, alınacak işçilerin yeni sezonda çalıştırılacağını kaydetti.

İş-Kur mevzuat çerçevesinde faaliyetlerini yürüttüklerini vurgulayan Sütlüoğlu, "Bazı sıkıntılar var. Yükleme işçisi alacağız ve erkek olması lazım. 40 yaşı geçmemesi lazım. Güçlü olması lazım. Geç saatlerde çalışacak. 24.00-07.00 saatleri arasında ücra yerlerde, dağlarda, köylerde çalışacak. Kadınların, yaşlıların çalışması mümkün değil. Mevzuata göre işçi veremiyor" dedi.

-  "Benim dahi bir kişi kontenjanım yok"

ÇAYKUR'un, taleplerini karşılamamasından kaynaklı sıkıntıların olduğunu belirten Sütlüoğlu, şöyle konuştu:

"Mevzuatta değişiklik yapma ihtiyacı hasıl oldu. Mevzuatı değiştirerek bize uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Ne zaman sonuçlanır? Bunu söylemek mümkün değil. Bakanlar Kurulu kararnamesi ile kesinleşecek. İnşallah uzun sürmez. Ne zaman olursa olsun, alacağımız işçileri adalet çerçevesinde alacağız. Meslek lisesi ve dengi okullardan alınacak arkadaşlar eksper olan arkadaşlar, mühendisler ve 2 yıllık teknik mezunlar, İş-Kur'un mevzuatı gereği KPSS puanları ile alınacak. Yukarıdan aşağı puanla yerleşecek. Düz işçiler ise noter huzurunda kura çekilerek alınacak. Şahsen benim dahi bir kişi kontenjanım yok ve olmayacak. Hak eden kim çıkarsa alacak. İş için belki 40-50 bin kişi müracaat edecek ama alım işleri çok adil olacak."

Kaynak: aa