ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesindeki Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı'nda eğitim gören öğrenciler için Merzifon Havalimanı'na teknik geziler düzenleneceği bildirildi.

Hitit Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Aslıhan Kaya ile öğretim görevlileri Murat Kartal ve Ömer Faruk Karakaş'ın, Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’ı ziyaret ederek, öğrencilerin havalimanına yapacağı teknik geziler için destek istedikleri belirtildi.

Havalimanının uçuş trafiğine göre belirlenen ziyaretlerin öğrencilerin derslerde öğrendiklerini yerinde görme imkanı sağlayacağı dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yıl kontenjanın 28 olarak belirlenmesine rağmen, beklentinin üstünde ilgi görüp 32 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı'ndan mezun olan öğrenciler, sivil havacılık sektöründeki çeşitli şirketler ile ilgili kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinde istihdam edilebilecekler. Bu nedenle derslerin yanında öğrencilerin dönem içerisinde sıklıkla havalimanını ziyaret ederek, iş ve işlemleri takip etmesi çok önemlidir. Öğrencilerimizin, derslerde teorik olarak öğrendiklerini havalimanında görerek ve yaşayarak pekiştirmeleri faydalı olacaktır. Bu kapsamda Merzifon Havalimanı'na teknik geziler yapılması kararlaştırılmıştır."

Havalimanı Müdürü Çıldır'ın, havalimanına yapılacak teknik gezilerde öğrencilere eşlik ederek, onları bilgilendireceği belirtilen açıklamada, desteklerinden dolayı Çıldır'a teşekkür edildi. 

Kaynak: aa