ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri başladı. 

Rektörlük konferans salonunda yapılan ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın tek aday olarak katıldığı seçim, sandık kurulunun oluşturulmasıyla başladı. 

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Dolapçı'nın başkanlık yaptığı sandık kurulu Doç. Dr. Muammer Cengil ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak'tan oluşturuldu. 

Seçimlere tek aday olarak katılan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yaptığı konuşmada, kırgınlık ve düşmanlıklara yol açan seçimlerin aksine, Hitit Üniversitesi'nin örnek bir seçim gerçekleştirdiğini söyledi.

Göreve geldikten sonra yaptığı çalışmaları anlatan Alkan, "Hitit Üniversitesi'nin Çorum'a ve Türkiye’ye yakışır bir üniversite olabilmesi için önemli adımlar attık. Geldiğimiz noktada gördük ki omuz omuza çalışıldığı sürece başarılmayacak hiçbir şey yokmuş. Geldiğimiz başarı noktası, hepimizin eseridir. 4 yıl boyunca omuz omuza çalıştık, en az bu hızla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Alkan, konuşmasının ardından oyunu kullandı. 

Hitit Üniversitesi'nde görevli 223 akademisyenin oy kullanacağı seçimler, saat 17.00’de sona erecek. Oy sayımı sonucunda en çok oy alan 6 aday, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilecek. 

Kaynak: aa