GÜMÜŞHANE (AA) - Samsun Emniyet Müdürlüğünde görevli 1 komiser ve 3 polis memuru çıktıkları Doğu Karadeniz turunda simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini anlatıyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Komiseri Gürsel Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhane’de 3 gün süreyle vatandaşlara ve öğrencilere emniyet kemerinin önemini anlatacaklarını söyledi.

Gümüşhane’de ilk gün 200 kadar vatandaşın simülasyon aracına bindirdiklerini anlatan Kılıç, “Herhangi bir sağlık sorunu olmayan vatandaşlarımızı önce 5 kilometre süratle giden simülasyon aracına bindiriyoruz. İlk denememizi emniyet kemeri olmadan yapıyoruz. İkinci denememizi ise emniyet kemeri bağlı olarak yapıyoruz. Araca binen vatandaşlar iki deneme sonrası emniyet  kemeri takmanın önemini anlamış oluyorlar" dedi.

Simülasyon aracı ve 3 polis memuru ile Samsun’dan geldiklerini, Doğu Karadeniz illerini ziyaret edeceklerini belirten Kılıç, şunları söyledi:

“Samsun’dan getirdiğimiz aracımızla vatandaşlarımızı emniyet kemeri takma konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Genellikle halkımızda emniyet kemeri ile ilgili takıp, takmama ya da polisi gördüğünde takma gibi ön düşünce var. Bunu biz, saatte 5 kilometre suretle giden simülasyon aracımızla birlikte önce emniyet kemeri olmadan deniyoruz ve emniyet kemeri bağlamadıklarında başına gelecekleri anlatmaya çalışıyoruz. Başlarına gelecekleri bire bir yaşıyorlar. Böylece vatandaşlarımız emniyet kemeri takmanın önemini daha iyi anlıyorlar. Üç gün Gümüşhane’de kalacağız. Zafer Meydanı’na kurduğumuz standımızda 200 kadar vatandaşımızı aracımıza bindirdik ve onlar emniyet kemerinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak görüyorlar."

Kaynak: aa