SAMSUN (AA) - Çarşamba ilçesi Çaltı İlköğretim Okulu'nda yapılan proje ile jandarmanın yardımıyla okulun duvarları boyandı.

Çaltı İlköğretim Okulu'nda hazırlanan “Jandarma Geldi Okulum Renklendi” Projesine destek veren Samsun il Jandarma Komutanlığına bağlı Dikbıyık Karakolu okul içinde yapılan boya çalışmasına yardım etti.

Okul Müdürü Semra Yelken, “Öğrencilerimizin kolluk kuvvetleri ile bağını güçlendirmek için böyle bir proje yaptık. Projemizin ismi  'Jandarma Geldi Okulum Renklendi'. Projemiz dahilinde okulumuzda yaptığımız boya çalışmalarına jandarma ekipleri tarafından destek verilecek. Amacımız jandarma ile öğrencilerimiz arasındaki bağı kuvvetlendirmek. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren kolluk kuvvetlerine karşı güven duygusunu geliştirmek istedik” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 hafta süren projede jandarma ekipleri okulun hem boyasına yardım ederken hem de okulda jandarma ile ilgili bilgilendirme toplantıları yaptı. Dikbıyık Karakol Komutanı Hakan Akçay yapılan toplantılarda öğrencilerin jandarma ile ilgili sorularını yanıtlayarak, jandarmanın çalışma alanları konusunda bilgi verdi. 

Kaynak: aa