KASTAMONU (AA) - Fransa’dan Çin'e gitmek üzere 3 ay önce bisikletleriyle yola çıkan iki Fransız, Kastamonu'nun İnebolu ilçesine ulaştı.

Fransa'nın Quimper kentinden yola çıkan inşaat mühendisleri Vincent Helpin (27) ve Simon Fournier (27), İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Bulgaristan ve Yunanistan güzergahlarını geçerek Türkiye'ye geldi.

İstanbul'u gezdikten sonra yoluna devam eden 2 arkadaş, Karadeniz sahili üzerinden yoğun kar yağışının ulaşımı güçleştirdiği yollardan İnebolu’ya ulaştı.

Vincent Helpin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'dan Çin'e kadar 18 bin kilometre yol katetmeyi planladıklarını söyledi.

Geçen eylül ayında yola çıktıklarını bildiren Helpin, "İnebolu’ya kadar 5 bin 200 kilometre yol katettik. Buradan Sinop'a geçerek Karadeniz sahil yolunu takip edeceğiz" dedi.

Yolculukları boyunca 21 ülkeyi gezmeyi planladıklarını ifade eden Helpin, 30 Ağustos 2015 tarihinde Çin'in başkenti Pekin'e ulaşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Simon Fournier de kar ve soğuk hava nedeniyle İnebolu'ya kadar çok zorlandıklarını belirterek, "Buradan ileriye devam edecek gücümüz kalmadı. Bir süre İnebolu’da dinlenip yolumuza öyle devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: aa