KARABÜK (AA) - Karabük Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazilet Demirezen ile Hayat Boyu Öğrenme Programı Yaşlı Bakım Eğitimi Projesi'nde yer alan ekip,  Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.

 Demirezen, ziyarette yaptığı konuşmada, Yaşlı Bakım Eğitimi Projesi'nin, Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Programı Avrupa Birliği Hibe Projesi kapsamında Ulusal Ajansı tarafından desteklendiğini ve Türkiye-Hollanda işbirliğinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Projenin binlerce çalışma arasından seçildiğini bildiren Demirezen, "Ekibimizde Hollanda'dan 6 arkadaşımız var. Hollanda'an gelen arkadaşlarımız 2 Ekim'den bu yana Türkiye'deler. Bölgemizde 6 yaşlı bakım evinde incelemelerde bulunduk. Umuyorum ki bu proje ile yaşlı bakımının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağız" dedi.

- Balkan Tekvando Şampiyonası

KBÜ Rektörü  Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Balkan Tekvando Şampiyonası'nda 3. olan Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gökhan Eyigün'ü tebrik etti.

Eyigün'ün başarısından dolayı gururlandığını belirten Uysal, "Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi olarak sporun her dalında yer almakta, spora ve sporcuya büyük önem vererek, bu alanda büyük yatırımlar yapmaktayız. Ben öğrencilerime inanıyor ve güveniyorum ki ay yıldızlı stadyumumuzdan, daha çok yıldızlar, şampiyonlar çıkacaktır" şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: aa