KASTAMONU (AA) – Su ürünleri av yasağının sona ermesiyle sezona umutla başlayan balıkçılar, bereketli bir sezon geçiriyor.

Bozkurt ilçesinde yaşayan balıkçı Alpaslan Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz kıyılarında avlanan palamutların balıkçıların ağlarını şenlendirdiğini belirtti.

Bereketli bir sezon geçirdiklerini, bunun tezgahlardaki fiyatlara da yansıdığını vurgulayan Yemenici, "Bu sene balıkçılarımız bereketli bir sezon yaşıyor. Su ürünlerinde av yasağının 1 Eylül’de sona ermesinden bu yana palamut, Karadeniz'in her köşesinde balıkçının ve balık severlerin yüzünü güldürüyor. Bolluk bu şekilde sürerse vatandaş daha ucuza balık tüketebilecek" şeklinde konuştu.

Yemenici, palamutta "kampanyalı satışa" başlattıklarına işaret ederek, büyüklüğüne göre 3 tane palamudun 10 liradan satıldığını kaydetti.

"Yağışlar palamudun lezzetini artırdı" diyen Yemenici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an palamutlar yağlanmış ve irileşmiş durumda. Bu da balığın lezzet kalitesinin arttığının en önemli göstergesidir. Sadece palamutta değil lüfer, çinakop, barbun ve mezgitte de bolluk belirtileri var. Tezgahta kilosu 15 liradan alıcı bulan bu balıklar, önümüzdeki süreçte 5 ila 10 liraya kadar düşecek."

Kaynak: aa