Etkinlikler kapsamında Ünye Şeyh Yunus Emre tepesinde bulunan türbe alanında açılış programı düzenlendi.

Program ilk olarak Gönül Dostları Grubunun sergilediği ve Yunus Emre dizelerinden oluşan tasavvuf müziği sunumu ile başladı. Tasavvuf müziğinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve ardından Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencilerinin Yunus Emre dizelerini seslendirdikleri sunum ile devam etti.

Karadeniz’de Yunus’un İzi etkinlikleri açılış programı protokol konuşmaları ile sürdü.

 “Yunus Emre’yi İyi Anlamak Lazım”

Yunus Emre’nin öğretilerini iyi bir şekilde anlamak lazım diyen Ordu Valisi Tuncay Sonel ise yaptığı konuşmada, “Yunus Emre’nin sözlerini doğru bir şekilde anlamak ve özümsemek gerekir. Her bir dizesi için sayfalarca metin yazılabilir. Yunus Emre bizlere gönüller yapın diyor. Peygamberimize ve Allah’a sevgiyi anlatıyor. Tasavvufu ve Türkçeyi kullanmayı anlatıyor. Bu öğretiler bu şekilde devam eder gider. Önemli olan bunları anlayarak hayatımıza uygulayabilmektir” dedi.

 “Sevgi eksikliği tüm sorunların kaynağı”

Günümüz dünyasında sevginin en önemli bağlayıcı unsur olduğunu dile getiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise yaptığı konuşmada, “Günümüz dünyası adeta bir tüketim rüzgârı içinde savrulup durmaktadır. En çok da manevi değerlerimiz ve bizleri insan yapan olgularımızın tükendiği bir dönemi ne yazık ki yaşıyoruz. Bizler ilk doğduğumuz andan itibaren kulağımıza ezan sesi ile fısıldanan ismimizle Yüce Yaradanın kulları olarak bu gelip geçici Dünya’da birer sınavdan geçiyoruz. Hayat denen bu sınavda biz insanoğlunun âdemi beşeriyet âleminde belki de en önemli özelliği iman, düşünce, idrak ve sevgi dörtlüsüdür. Ünye’de ebedi âleme göçtüğüne inandığımız ve Allah sevgini yaşadığı sürece ruh âleminin merkezine koyan Şeyh Yunus Emre’de az önce sözünü ettiğim bu dört özelliği en iyi şekilde özümseyen ve insanlara aşılamaya çalışan bir gönül elçisidir.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi