SAMSUN (AA) - Samsun'un kardeş şehri Almanya'nın Kiel Kent Meclisi Başkanı Hans-Werner Tovar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

 Kiel Kent Meclisi Başkanı Hans-Werner Tovar, Kiel Belediyesi Uluslararası İlişkiler Müdürü Hans-Georg Woitzik, Kent Meclisi Ofis Yöneticisi ve kişisel asistan Stefanie Skuppin, Samsun'da Mavi Işıklar Reabilitasyon Merkezini inceledi. Daha sonra Alman heyet, Başkan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tovar, Samsun ve Kiel şehirlerinin birbirinden faydalanabileceği birçok alan olduğunu belirterek, "Aramızda çok yoğun ilişkiler geliştirebiliriz ve ben bu konuda çok istekliyim. Organik tarım alanında, sosyal projeler konusunda çok güçlü işbirliği projelerine imza atabiliriz. Samsun’da gördüğüm potansiyel ve izlenimlerim ilişkilerimizin daha ileri boyutlara yönlendirilmesi adına beni çok umutlandırdı" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Kiel ve Samsun arasında var olan kardeş şehir hukukunun hızlı bir şekilde ekonomik, tarımsal, sosyal ve kültürel işbirliği projelerinin geliştirilmesi yönünde harekete geçirilmesini kendisinin de arzu ettiğini söyledi.

Hiç vakit geçirmeden çeşitli alanlarda işbirliğinin yapılması gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Ticareti ve ilişkileri geliştirecek, gerekli alt yapıyı oluşturacak komisyonları oluşturup harekete geçebiliriz. Türkiye’de yerel yönetimler bu konuda hızlı bir şekilde organize olup icraata geçebilecek esnek bir siyasi ve idari yapıya sahipler. Buna yönelik iradeyi ortaya koyduktan sonra çok daha interaktif bir ilişkiyi geliştirmek için bence hiçbir engel yok" diye konuştu.

Kaynak: aa