TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Tokat'ın Almus ilçesinde geçen yıl annesini kaybeden ortaokul öğrencisi Kadriye Bolat, yemek ve benzeri ihtiyaçlarını giderdiği 4 kardeşine adeta "annelik" yapıyor.

Almus'a bağlı Ormandibi köyünde tek katlı ahşap evde, solunum yetmezliği hastası babası Rüstem (55), işsiz amcası Cengiz (41), kardeşleri Havva (17), Mahmut (14), Pınar (10), Yağmur (8) ve Muhammet (4) ile yaşayan 15 yaşındaki Kadriye Bolat (15), annesi Hanife Bolat'ın (42) geçen yıl kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinin ardından kendinden küçük 4 kardeşinin günlük ihtiyaçlarıyla ilgileniyor.

Ormandibi Şehit Adem Tar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Bolat, Almus Çok Programlı Lisesinde eğitim gören ablası Havva'nın hafta içi her gün köyden Almus'a gidiş-geliş yapması nedeniyle, ailenin büyük çocuklarından biri olarak evin tüm işleriyle uğraşıyor. Kardeşleriyle okula gidip gelen Bolat, okuldan arta kalan zamanlarında yemek yapıp bulaşık ve çamaşır yıkıyor.

Kadriye Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi öldükten sonra hem okuluna devam ettiğini hem de kardeşlerine baktığını söyledi.

Kardeşlerinin günlük ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Bolat, "Ev işlerini yapıyorum, yemek hazırlıyorum, bulaşık yıkıyorum, ondan sonra da okula gidiyorum. Kardeşlerimin kıyafetlerini de  ben yıkıyorum. Kardeşlerime annelik yapıyorum. Kardeşlerime annemi aratmıyorum. Onlarla yakından ilgileniyorum" dedi.

Babasının rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını, amcasının da işsiz olduğunu dile getiren Bolat, "Yardımlarla geçiniyoruz" ifadesini kullandı.

Bolat, evlerinin onarılmasını, ailesine gıda, giysi ve nakdi yardımda bulunulmasını istedi.

Amca Cengiz Bolat ise büyük çocuklar okula gittiğinde 4 yaşındaki Muhammet'e baktığını belirterek, "Bu çocuklarımızın geleceği için bir işe ihtiyacımız var. Yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Almus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Yusuf Sezer de "Bolat ailesi, baba, amca ve 6 çocukla yaşam mücadelesi veren bir ailemiz" dedi.

Ailenin evinde bazı düzenlemeler yaptıklarını belirten Sezer, evin toprak zeminine halıfleks döşediklerini ayrıca ailenin kanepe ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

Evin banyosunun ve tuvaletinin onarıma ihtiyaç duyduğunu dile getiren Sezer, bu ihtiyaçların da kısa zamanda giderilmesini planladıklarını, çocukların daha iyi şartlarda banyo yapabilmesi için güneş enerji sistemi kurmayı düşündüklerini ifade etti.

Sezer, çocuklara eğitim ve sosyal destek yardımı yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: aa