KASTAMONU (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Koray Deve, Kastamonu'da 10-16 yaş kategorisindeki 50'ye yakın sporcunun katılımıyla oryantiring gelişim kampları düzenleyeceklerini bildirdi.

Deve, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, federasyonun seçtiği sporcuların dışında kalan ve Kastamonu temsilciliğinin belirleyeceği sporcuların gündüz teorik ve uygulamalı eğitimlere katılacağını söyledi.

7-10 Ağustos tarihlerinde Kastamonu kamp düzenleneceğini anlatan Deve, "Daha sonra başka öğrenciler de gelecek. Kahvaltı ve akşam yemeği çıkartılması konusunda belediyemizden destek isteyeceğiz" dedi.

Vali Günaydın da Kastamonu'da ilk kez oryantiring yarışlarının düzenlendiğini anımsattı. 

Bu vesileyle Kastamonu'nun oryantiringle tanıştığını ifade eden Günaydın, "İlimiz coğrafyasının bu spor için uygun olması bizim için önemli avantajlar sağladı. Federasyonun burada düzenleyeceği etkinliklerle ilimizin spor turizmi açısından tanıtılacağını ve önemli katkılar alacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Günaydın, Kastamonu'nun oryantiring sporunda hem sporcuların yetişmesi hem de çeşitli etkinliklerin düzenleneceği önemli bir merkez haline gelmesini temenni ettiğini kaydetti. 

Kaynak: aa