KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz, rektörlüğe aday olduğunu bildirdi. 

Boz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan, şehir ve bölgenin kalkınmasına, gelişmesine katma değer sağlayan üniversitenin rektörlüğüne aday olduğunu söyledi.

Üniversitelerin, eğitim ve araştırmanın dışında bulunduğu bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine yön vermenin, katkı sağlamanın sorumlulukları arasında olduğunu vurgulayan Boz, şunları kaydetti:

 "Bu bilinçten yola çıkarak katma değer üreten, araştırma ve geliştirme, öğrenci odaklı, yeniliğe açık, etik ve manevi değerlerimize sahip çıkan bir üniversite olacağız. Üniversitemiz ve şehrimizin mevcut problemlerinin farkındayız. Öğrencilerimizin şehrimizde bir misafir olduğu anlayışıyla, konaklama, ulaşım, beslenme ve benzeri temel ihtiyaçlar konusunda şehirdeki paydaşlarımızla misafirperverliğimizi ön plana çıkaran ve onların yaşam kalitelerini yükselten çözümler üreteceğiz."

KBÜ kurucu rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmişti. 

Kaynak: aa