KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesindeki evinde ölü bulunan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu (SMYO) öğretim görevlisi Meral Köktürk için tören düzenlendi.

Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan ailesi tarafından alınan Köktürk'ün cenazesi, görev yaptığı SMYO önüne getirildi.

Burada düzenlenen törene Meral Köktürk'ün (46) ailesi ve yakınları ile Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KBÜ Turizm Fakültesi Dekanı ve SMYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Rektör Uysal, yaptığı konuşmada, Köktürk'ün üniversiteye ilk geldiği günden beri sadece öğrencilerini, devletini ve ailesini düşünen biri olduğunu söyledi.

Köktürk'e haklarını helal ettiklerini ifade eden Uysal, "Peygamber efendimiz 'Ölmüşlerinizi rahmetle anın' diyor. Meral kardeşimiz, rahmetle anılmayı hak eden bir insandı. Her türlü gayreti içerisinde milli ve manevi değerleri ön planda tutan gerçek anlamda örnek bir kardeşimizdi. Tüm dostların hafızasında dost canlısı, ülke yanlısı bir arkadaş olarak anılacaktır. Acımız büyük, Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu.

Safranbolu Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edilmesinin ardından Köktürk için helallik alındı. Öğretim görevlisinin ailesi ve öğrencilerinin ağladığı görüldü.

Köktürk'ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak'a gönderildi.

SMYO tekstil bölümü öğretim görevlisi Meral Köktürk (46), 14 Ekim'de okulda rahatsızlanmasının ardından dinlenmek için Cemal Caymaz Mahallesi'ndeki evine gitmiş, kendisinden haber alamayan yakınları Köktürk'ü evinin banyosunda ölü bulmuştu. Köktürk'ün cenazesi, ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Kaynak: aa