KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "Uzay Çalışmaları, Türkiye'de Toz Metalürjisi Uygulamaları ve Metalik Fikirler Proje Tanıtım" konferansı düzenlendi. 

Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda KBÜ metalürji ve Malzeme Kulübü tarafından düzenlenen konferansta konuşan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Haberleşme ve Navigasyon Uydu Programları Müdürü İzzet Bayar, askeri ve sivil bölgelere zamanında, sürekli, doğru hızlı, güvenilir açıdan erişebilmek için uydu kullanımının önemli olduğunu söyledi. 

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Usta da toz metalürjisinde son zamanlara Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, toz metalürjisinde Türkiye ve dünyanın konumu, kullanım alanları ve kullanıcı firmalar ve akademik çalışmalar ile ilgili katılımcıları bilgilendi.

KBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Demir ise 2023 yılında hedeflenen ihracat rakamına ülke olarak ulaşmaması gerektiğini ifade ederek, üniversite- sanayi iş birliğinden güzel çalışmaların çıkacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: aa