KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ)  "İş Arama Becerileri ve CV Hazırlama Teknikleri" programı düzenlendi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlen programda konuşan Türkiye İş Kurumu Karabük Şubesi Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, işe kabul edilme sürecinde iyi hazırlanan bir CV'nin çok önemli olduğunu söyledi. 

CV hazırlama ve mülakat aşamalarının aynı öneme sahip olduğunu vurgulayan Çalış, "Kurum olarak bize başvuranları uzmanlarımız bilgilendiriyor. Mülakata hazırlıksız gitmek işe başvuran kişi için eksidir. Kılık-kıyafet ve verilen cevaplar da önemli. Esnek çalışma saatlerine uygunluk sağlayabilmek, yeniliklere açık olmak ve ekip çalışmasına uyum sağlayabilmek iş arayan kişi avantaj sağlayan konuların başında gelir" diye konuştu. 

Daha sonra iş ve meslek danışmanları Arzu Türkmen ve Canan Erakman sunum yaptı.

-"Türkiye'de Metalürji  Mühendisliği" konferansı düzenlendi.

Karabük Üniversitesi'nde Malzeme Kulübü tarafından "Türkiye’de Metalürji Mühendisliği" konulu konferans düzenlendi.

Fen Fakültesi Konferans Salonu'ndaki konferansta konuşan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Araştırma Mühendisi Abdi Aydoğdu, bilim ve teknolojinin geliştikçe mühendisliğinde ilerlediğini söyledi. 

Teknolojik gelişmeleri takip etmenin önemli olduğunu ifade eden Aydoğdu, teknolojik gelişmeler ve mühendislik alanındaki değişimler konusunda bilgi verdi.

 Karabük Demir Çelik Fabrikaları 5.Yüksek Fırın İşletme Baş Mühendisi Fikret Furtun sunum yaptığı konferans, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Atılgan'ın katılımcılara teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.

Kaynak: aa