ORDU (AA) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Türkiye Cumhuriyeti devleti hem engelli sporcuların eğitimleriyle ilgili hem profesyonel sporcuların yetiştirilmesi hem de gençlerin istihdamı, spora yönlendirilmesi ve gençlik merkezlerinin artırılmasına yönelik çok ciddi projelere imza attı" dedi. 

Şener, AA muhabirine, KEİPA üyesi Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Sırbistan, Romanya ve Arnavutluk'tan temsilcilerin, Ordu'da iki gün sürecek KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısına katıldığını hatırlattı. 

Söz konusu toplantılarda birtakım kararlar alındığını vurgulayan Şener, "Bu toplantıların asıl amacı, KEİPA üyesi 12 ülkenin master planları ve çalışma esasları, yapılan yatırımlar ve edinilen tecrübelerini birbirlerine aktarması" diye konuştu. 

Bu yıl gündemlerinin spor olduğuna değinen Şener, toplantıda, üye ülkelerin spor bakanları toplantısının yapılması teklifinde bulunduğunu söyledi. 

KEİPA toplantılarının bir nevi tecrübe alışverişi noktasında ortak yürütülen çalışmalar olduğunun altını çizen Şener, şunları kaydetti:

"Şunu kıvançla ve gururla söyleyebilirim ki Türkiye Cumhuriyeti devleti bu anlamda hem engelli sporcuların eğitimleriyle ilgili hem profesyonel sporcuların yetiştirilmesi hem de gençlerin istihdamı, spora yönlendirilmesi ve gençlik merkezlerinin artırılmasına yönelik çok ciddi projelere imza attı. Şimdi bu projeler, üyesi olduğumuz KEİPA'daki ülkelere tecrübe olarak aktarılıyor. İnşallah Ordu'da alınacak tavsiye kararları, 8,9 ve 10 Haziran tarihlerinde Moldova'da yapılacak genel kurulda karara bağlanacak."

- "Türkiye'de çok ciddi yatırımlar yapıldı"

İhsan Şener, Türkiye'de çok ciddi yatırımların yapıldığına vurgu yaparak, "Çocukları kötü alışkanlıklardan kurtaracak ve faydalı zaman geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bunlardan birisi gençlik merkezleri. Onun dışında spor altyapıları, spor salonları, yüzme havuzları her ilde yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Özellikle Türkiye'de son 6 yılda spor alanında yapılan altyapı, bütün üye ülkelerin hayranlıkla izlediği bir konu. Biz bunları başardık ve başarmaya devam ediyoruz. Şimdi bu tecrübelerimizi o ülkelere aktaracağız" ifadesini kullandı. 

Ordu'ya gelen KEİPA üyelerinin kenti çok güzel bulduğunu vurgulayan Şener, toplantıya ev sahipliği yapmaktan ve misafirlerini ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi. 

Şener, toplantının yapılmasında kendilerine destek veren Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Kaynak: aa