ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nün ilk mezunları, Hititler'in başkenti Hattuşa ören yerindeki Hitit surları önünde düzenlenen mezuniyet töreninde kep attı.

Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, ilk mezunlarını verdi. "Geleceğin arkeologları" olarak görülen öğrenciler için Boğazkale ilçesindeki Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'da mezuniyet töreni düzenlendi.

Hitit surları önünde düzenlenen törene öğrencilerin yanı sıra Kaymakam Osman Aydoğan, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ünal ile akademisyenler katıldı.

Kaymakamlık ve belediye tarafından organize edilen törende, bölümün ilk mezunu olan 30 öğrenci, Hitit surları önünde kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı. Müzik eşliğinde eğlenen öğrenciler, dilek balonları da uçurdu.

 - Prof. Dr. Ünal'a "Fahri Hemşehrilik Beratı"  

Mezuniyet töreninin ardından Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve eski Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünal'ın emekli olması nedeniyle de tören düzenlendi.

Törende, Hitit Üniversitesi ile Hattuşa'ya katkılarından dolayı Ünal'a, Boğazkale Belediye Başkanlığınca verilen "Fahri Hemşehrilik Beratı", Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu tarafından takdim edildi.

Kaynak: aa