ZONGULDAK (AA) - FERDİ AKILLI - GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ta hayırsever kadın, camiye ulaşım güçlüğü yaşamaları nedeniyle komşularını teravih namazına götürebilmek için 18 kişilik minibüs kiraladı.

Mithatpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Hasibe Maraz (57), evlerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki camiye, bazı yaşlı komşuları ile yağışlı havalarda araç bulmakta zorlanan kadınların teravih namazı için gidemediğini öğrendi. Kadınların üzüntüsüne şahit olan Maraz, bir servis şoförüyle anlaşarak teravih vakti için 18 kişilik minibüsü kiraladı.

Her akşam başka bir camiye giden kadınlar, çıkışta kendilerini bekleyen minibüsle evlerine geri dönüyor.

Hasibe Maraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalleye en yakın caminin yaklaşık 1 kilometre uzakta olmasına karşın dik rampa ve merdivenler nedeniyle ulaşım güçlüğü yaşadıklarını söyledi. 

Hava şartlarının uygun olmadığı zamanlarda araç bulamayan komşularının teravih namazlarına gidemediğini belirten Maraz, "Özellikle yaşlı kadınlar namaza gidememenin üzüntüsünü yaşıyordu. Durumdan haberdar olunca bir minibüs kiraladım. Böylece her akşam kentteki başka bir camide namazımızı kılıyoruz. Kiraladığım minibüsle yaşlı genç herkes namaza gidebiliyor" diye konuştu.

Maraz, camilerde cemaat tarafından takdirle karşılandıklarını, farklı camilere gitmenin de kendilerine ayrı bir huzur verdiğini dile getirdi. 

Mahalle sakinlerinden Fadime Keskin (70) ise komşularının hayır dualarını aldığını belirterek "Kendisinden Allah razı olsun. Ramazan dolayısıyla her akşam bir başka camiye namaz kılmaya gidiyoruz. Daha önce evimizin yakınındaki camiye bile gitmekte zorlanıyorduk" dedi.

Fatma Bilge de (52) komşusu sayesinde zorlanmadan camiye gittiklerini, özellikle yaşlı ve yürüme zorluğu çeken kadınların bu duruma çok sevindiğini ifade etti. 

- "İlk kez cami servisi yapıyorum"

Minibüs şoförü Hakkı Cambaz ise yıllardır servisçilik yaptığını ancak ilk kez camiye cemaat taşıdığını vurguladı.

Kadınlar sayesinde kendisinin de farklı camilerde teravih namazını kıldığını anlatan Cambaz,  "İlk kez cami servisi yapıyorum. İlk başta 14 bayanla camiye gitmeye başladık. Şu anda minibüs tamamen doluyor.  Her gün camiye giden kadın sayısı artıyor. Bu gidişle sanırım bir servis daha gerekecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: aa