ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, KOSGEB tarafından KOBİ'lerin kurumsallaşması ve markalaşması amacıyla 150 bin liraya kadar hibe desteği verildiğini bildirdi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB'in "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Yönetim becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi ve KOBİ'lerin markaya yönlendirilmesi" konu başlıklarında proje teklif çağrısına çıktığını belirtti.

İişletmelerin, üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ile bunlarla ilişkili alanlarda sunacağı projelerin, destekleneceğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"İnsan kaynaklarının geliştirilmesini isteyen, pazarlama ve satış sorunları bulunan, yönetim ve organizsasyon yapısını değiştirmek isteyen, kurumsal yapıya geçmeyi düşünen işletmelerimiz için sağlanan bir hibe programıdır. Bu konularda yapılacak olan projelerde, proje tutarının yüzde 60'ı KOSGEB tarafından karşılanacak olup üst limit tutarı 150 bin liradır.  Kentteki işletmelerin KOSGEB tarafından sunulan hibe desteğini en iyi şekilde değerlendirmesi gerekir. Hibe programına katılmayı isteyenler KOSGEB'in kurumsal internet adresinin yanı sıra birliğimizden bilgi alabilirler."

Kaynak: aa