TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin 10. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında resim sergisi açıldı.

Akçaabat yerleşkesindeki serginin açılışına, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Ulusoy, Akçaabat ve Trabzon'un bir sanat kenti olduğunu belirterek, "Akçaabat ve Trabzon bir spor kenti ama aynı zamanda bir sanat kentidir. Ülkemiz genelinde çok sayıda sanatçı yetiştiren önemli şehirlerimizin başında gelmektedir. Güzel Sanatlar Fakültemiz ilçemize ve ilimize önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

Belediye Başkanı Türkmen ise sanatın ve sanatçının değerinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade ederek, "Sanat bir milletin çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini gösterir. Sanata ve sanatçıya önem vermeli, her zaman destek olmalıyız. Bu desteği özellikle zenginlerimiz yapmalı ve yaptıkları çalışmalarda sanatçılarımızın görüşleri alınmalıdır. Bu manada ilçemizde güzel sanatlar fakültesi bulunması bizim için bir şanstır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından yapılan rerim sergisi ziyarete açıldı.

Kaynak: aa