TRABZON (AA) - Kurban Bayramı arifesinde Trabzon'da kurulan hayvan pazarında, kurbanlıkların yanı sıra Sürmene bıçağı da alıcılardan ilgi görüyor.

Besicilerin yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışa sunulduğu pazara gelen vatandaşlar, kurbanlıklar dışında Sürmene bıçağı başta olmak üzere Kurban Bayramı'na özgü ürünlerin satıldığı tezgahlara da ilgi gösteriyor.

Kurbanlıklarını kesecekleri bıçakları hazırlama telaşına düşen vatandaşlar, Sürmene bıçaklarına yoğunluk göstererek satıcılarla pazarlığa giriyor.

Bıçak satıcısı İhsan Kayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'daki hayvan pazarında her yıl bıçak satmak için tezgah kurduğunu söyledi.

Sürmene'nin Türkiye'nin bıçaklarıyla ünlü ilçesi olduğunu belirten Kayık, ''Sürmene bıçağı çok sağlamdır.  Malzemesi ve işçiliği iyi olduğu için vatandaş yoğun talep gösteriyor. Bu nedenle Sürmene bıçağı her zaman tercih ediliyor'' dedi.

Kayık, satışların çok iyi gittiğini ifade ederek, ''Arife günü ve hala yoğunluk yaşıyoruz. İnsanlar sabah saatlerinden itibaren pazara geliyor. Pazara gelen vatandaşlar, öncelikle kurbanlıklarını ardından da kurbanlıklarını kesecek ürünleri alıyor. Talebin olması da bizim satışlarımızı etkiliyor'' diye konuştu.

Fiyatların vatandaşı zorlamadığını anlatan Kayık, ''Satışlarımız Kurban Bayramı boyunca devam edecek. Bıçaklarımız ortalama 5 lira ile 20 lira arasında satılıyor. Pazarlıklarımız da oluyor. Bende müşterilerimde satışlardan memnunuz'' ifadelerini kullandı.

Kurbanlığını aldıktan sonra bıçak tezgahına gelen Ahmet Kaya ise dayanıklı olduğu için Sürmene bıçağını tercih ettiğini söyledi.

Fiyatların uygun olduğuna dikkati çeken Kaya, ''Kurban Bayramı olmasına rağmen fiyatlar zorlamıyor. Kurbanlıkların yanında Kurban Bayramı'nda kullanacağımız ürünlerin de aynı ortamda satışa sunulması çok güzel. Verilen hizmetten memnunuz. Hem bizim için kolaylık oluyor, hem de satıcı için iyi oluyor'' dedi.

 

Kaynak: aa