GÜMÜŞHANE (AA) - Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, 28 Mart Cumartesi akşamı ışıkları bir saat söndürme çağrısında bulundu.

Oral, yaptığı yazılı açıklamada, iklim değişiklikleriyle dünyadaki doğal kaynakların her geçen gün azaldığını ve buna bağlı olarak dünya ısısının arttığını ifade etti.

Oral, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla bu yıl sekizincisini düzenleyeceği '' Dünya Saati '' etkinliğinde herkesi, 28 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında ışıkları bir saat söndürmeye davet ettiğini belirtti.

Oluşturulacak farkındalık sayesinde yapılacak enerji tasarrufunun, nesli tükenme tehlikesinde olan başta buzul canlıları olmak üzere birçok canlının kurtuluşu anlamına geleceğini ifade eden Oral, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki dünya üzerinde yok olan her bitki ve hayvan türü literatüre yeni bir hastalığın girmesi anlamını taşımaktadır. Gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz en kıymetli miras dünyayı atalarımızdan nasıl almış isek o durumda devretmek olacaktır. Unutulmamalıdır ki dünya ve doğal varlıklar gelecek nesillerimizin bizlere emanetidir. Kuraklık, artık daha çok yerde ve daha derin olarak hissediliyor, birçok yerde kuraklık gıda krizine sebep oluyor. Ani yağan yağışlar selleri artıyor, sular altında kalan tarım alanları yüzünden gıda krizi geleceğimizi tehdit ediyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından düzenlenecek bu etkinliği gerçekleştirmeye davet ediyoruz."

Kaynak: aa