GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de düzenlenen etkinlikte vatandaşlara, olumsuz hava koşullarında kuşların yem ihtiyacının karşılanması için hazırlanan kuş yemlikleri dağıtıldı.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Gümüşhane Temsilciliği, Gümüşhane Çevre Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi organizasyonuyla Fatih Parkı'nda "Kuş Yemliği" etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte pet şişe ve plastik tabaktan yapılan kuş yemliklerinin nasıl yapıldığı ve kullanıldığı anlatılarak vatandaşlara örnek yemlikler dağıtıldı. 

TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral, yaptığı konuşmada, Gümüşhane genelinde etkili geçen kış şartları dolayısıyla yaban hayvanlarının zorlu yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, "Bu zorluk ekili, dikili alanların azalması ve köy nüfusunun şehirlere göç etmesinden dolayı her geçen yıl biraz daha artmaktadır" dedi.

Plastik şişeleri kullanarak yaptıkları yemlikle hem çevre kirliliğini azaltmayı hem de etkili geçen kış şartlarında besin bulmakta güçlük çeken hayvanlara yardımcı olmayı hedeflediklerini dile getiren Oral, "Kuş yemliklerine yem doldurarak ilgi duyan kişilere dağıtıp bahçeleri ya da köylerindeki ağaç dallarına asmalarını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi ve TEMA Vakfı üyesi Aslıhan Toyoğlu, kuş yemliğinin nasıl yapıldığını anlatarak, "Plastik şişeler, kızgın ince demirle deliniyor. Alt kısmını kesiyoruz. Yuvarlak plastik tabağın üzerine yerleştiriyoruz. Ağız kısmından yemi pet şişeye döküyoruz. Ağaç dalına asıyoruz. Kuş, tabaktaki yemi yedikçe şişedeki deliklerden yemler tabağa dökülüyor ve kuşlar yemeye devam ediyor. Amacımız, kuşların aç kalmamasını sağlamak" diye konuştu.

Kuş yemliği alan Asım Çelik ise köyündeki evinin bahçesine yemliği asacağını, pet şişeye yem koyarak kuşların beslenmesini sağlayacağını söyledi.

Kaynak: aa