BARTIN (AA)  - Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS), Hema Armutçuk ve Amasra işletmelerinde 2 Eylül’de greve gideceği bildirildi.

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Hema'ya ait Bartın'ın Amasra ilçesindeki kömür işletmesi idari binası önünde maden işçilerine yönelik yaptığı konuşmada, 460'ı Amasra'da olmak üzere toplam 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını söyledi.

İşverenle yaptıkları son görüşmede maden işçilerine çift asgari ücret, sosyal yardım ve yüzde 6 zam istediklerini belirten Arslan, şöyle konuştu:

“Yani olmazsa olmazımız buydu. Sendikamızın ücret politikası bu. Biz çoluk çocuğumuzun istikbalini kazanma adına canımızı dişimize takarak çalışıyoruz ama dün akşamdan sonra bugün saat 12.00’ye kadar bizi arayarak masaya oturup oturmayacaklarını söyleyeceklerdi ancak saat 17.00 itibarıyla arayan olmadı. Biz de Genel Maden İşçileri Sendikası olarak toplandık ve grev kararı aldık. Aldığımız kararı yarın noter aracılığı ile şirkete tebliğ edeceğiz. Bu süre içerisinde olumlu bir gelişme olmazsa Hema'ya ait Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Armutçuk beldesi ile Bartın'ın Amasra ilçesindeki kömür işletmesinde 2 Eylül’de sabah vardiyasından itibaren alınan grev kararını uygulayacağız ve maden ocaklarına girmeyeceğiz.”

Arslan, emekten gelen güçlerini her zaman kullanmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Biz çalıştığımız kuruma da sahip çıkacağız. Kırıp dökmeden, iş yerimize de zarar vermeden bu süreci yürüteceğiz. Aldığımız grev kararı hepimize hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu. 

Kaynak: aa