DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Ali Fidan, Marmara Depremi'nin 16. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fidan mesajında, depremin yıl dönümünde daha derin hüznü ve acıyı yüreklerinde hissettiklerini belirtti.

Marmara Depremi'nin ülkede yaşanan en büyük felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını kaydeden Fidan, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde kent genelinde toplam 980 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 836 kişinin de yaralandığını anımsattı.

Depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşların acısının yüreklerde tazeliğini koruduğunu vurgulayan Fidan, şu ifadelere yer verdi:

"Devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi, bu felaketten sonra da, birlik ve beraberlik halinde hareket etmiş, yaraların sarılması ve yeniden yapılanma çalışmaları için olağanüstü bir gayret göstermiştir. Yaşadığımız bu depremler bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Ülkemiz ve özellikle bölgemiz deprem riski altındadır ve biz bu gerçeği gözardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Depremler her zaman olacaktır. Önemli olan bu depremlerde kayıplarımızı en aza indirmek için depremlere hazırlıklı olmalı ve içinde yaşadığımız binalarımızı buna göre yapılandırmalıyız."

Fidan,  devlet tarafından desteklenen kentsel dönüşüm uygulamasının da bunun için önemli bir fırsat oluşturduğunu vurgulayarak, "Kurumlarımızın ve sivil toplumun gayretleriyle insanlarımızın bilinçlendirilmesi ve ilimizdeki tüm bina stoğunun depreme dayanıklı hale getirilmesi hepimize düşen hayati bir görevdir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: aa