DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından "Medya ve Spor" paneli düzenlendi.

DÜ Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'ndaki panele konuşmacı olarak katılan eski Galatasaray Yöneticisi Turgay Kıran, "Sporda şiddet" konulu konuşmasında Fair-play'in sporda kurallara uymaktan da öte, belli bir davranış tarzını simgeleyen terim olduğunu söyledi.

Süper Lig'de uygulamaya konulana Passolig'in başka bir amaçla kurulmuş olduğunu düşündüğünü anlatan Kıran, "Stada kimseyi almazsanız olmaz. Bazı dayatmalar, taraftara sempatik gelmiyor. Dolayısıyla Passolig'in istikbali yok. Bu sene var ama seneye yok. Passolig de ciddi yatırımlar yapmış, sponsorluklar almış ama dikkat edin sahalarımızda inanılmaz derecede düşüş var. Diyelim ki bu düşüşün bir kısmı Passolig'den, bir kısmı da oyun kalitesizliğinden. Sonuçta Passolig'e karşı ciddi bir direniş var" dedi.

Galatasaray futbol takımının son dönemlerdeki düşüşünü değerlendiren Kıran, şöyle konuştu:

"Baştaki adam nasılsa öyle gider, eğer başta sıkıntı varsa takıma da sirayet edecektir. Fatih Terim geldiğinde takım iki sene üst üste şampiyonluk yaşadı. Üçüncü senesinde son derece yanlış bir zamanlama ve taktikle gönderilince takımda da moral kalmadı. O günden beri gelen teknik direktörlerimiz de başarısız. Prandelli'nin yapacağı bu, daha fazla yapacağı bir şey yok. Yapsa İtalyan milli takımını birinci çıkarırdı, yapamadı. Biliyorsunuz ki milli takımlar daha kolay yönetilir. Çünkü istediğiniz oyuncuyu seçip koyuyorsunuz." 

- "Şiddeti ortaya çıkartanlar tespit edilebilir" 

Spor spikeri ve yorumcusu Sabri Ugan ise sporda şiddet diye bir şeyin söz konusu olmadığını, sadece şiddetin söz konusu olduğunu anlattı.

Şiddeti bütün olarak değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Ugan, "Yolda da okulda da şiddet söz konusu. 'Sporda şiddet' diye ayırdığınız zaman doğru yere varmazsınız. Toplumun çok önemli sosyal yaralarından bir tanesi. Sporda gördüğünüz insanlar başka yerden toplanıp gelmiyor, hepimiz içinizden geliyoruz. Toplumda şiddet nasıl önlenir, yolda şiddet önlenir sorusu sorulmalı. Bir bütün olarak görülmelidir" ifadelerini kullandı.

"Sporda şiddetin önüne geçilemez belki ama şiddeti ortaya çıkartanlar tespit edilebilir" diyen Ugan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şiddete sebep olan unsurlar gözardı edilmezse eğer, yasanın da yardımıyla kişiler tespit edilip spor alanlarına gelmeleri engellenebilir. Şiddet dediğimiz sorunu ortadan kaldırmak toplumsal bir sorumluluktur."

Panel, konuşmacılara plaket takdiminin ardından son buldu.

Kaynak: aa