SAKARYA (AA) - Sakarya ve Zonguldak'tan milletvekili seçilen adaylar mazbatalarını aldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu'nda, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Sertaç Kesler, AK Partiden milletvekili seçilen Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu ve Ali İnci'ye mazbatalarını verdi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yerine Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Ebubekir Şahin'e, Ali İhsan Yavuz'un yerine ise AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç mazbataları aldı.  

Salonda, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve partililer de hazır bulundu.

- Zonguldak

AK Partili Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu ile MHP'li Zeki Çakan Zonguldak Adliyesine gelerek İl Seçim Kurulu yetkililerinden mazbatalarını aldı. 

Özbakır, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim gezilerinde söylediklerinin arkasında olduklarını, Zonguldak'ın sorunlarını ve bunların çözümünde atacakları adımları bildiklerini aktararak, herkese teşekkür etti.

Faruk Çaturoğlu, "Sandığa saygı göstermek gerektiğini söyledim. Bugün halkımızın iradesi sandıkta tecelli etmiştir. Buna saygılıyız. Önümüzde bir süreç var. Ülkemizin dünya pastasından daha çok pay alabilmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Muhalefet partileri hükümet kurarsa onların seçmene verdikleri her sözün takipçisi olacağız" dedi.

Zeki Çakan ise mazbatanın sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayarak, "Zonguldak'a hizmet etmeyi borç biliyorum. Hiçbir zaman siyasette partimin menfaatine hizmet etmedim. Ülkemin ve bölgemin menfaatleri partimin menfaatlerinden her zaman önde gelmiştir. Bundan sonra da önde gelecektir" ifadesini kullandı.

 

Kaynak: aa