GİRESUN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Meclise yeni bir ruh lazım, meclise yeni bir nefes lazım. Bu yeni nefes ve heyecan hiç şüphesiz milli iktidarı temsil eden Saadet ruhudur" dedi. 

Kamalak, Osmanağa Meydanı'nda düzenlenen "Milli ittifak" mitinginde yaptığı konuşmada, Saadet Parti'sinin 7 Haziran seçimlerinin ardından meclise girememesi halinde ülkede hiçbir şeyin değişmeyeceğini söyledi. 

Milli ittifakın meclise girmesi halinde Türkiye'de nelerin değişeceğinin net bir şekilde görüleceğini anlatan Kamalak, "Eğer milli görüş meclise giremeyecekse bu seçimi yapmanın bir manası yok. Ne olacak? Mecliste dört parti var. Al birinden üç beş milletvekili ötekine ekle. Öbüründen çıkar üç beş milletvekili diğerine ekle. Sizlerin alın terinize değer mi kazandıracak?" diye sordu. 

Türkiye'nin önünün açılması için milli görüşün mutlaka mecliste yer alması gerektiğini savunan Kamalak, şöyle konuştu:

"Şu anda meclise yeni bir ruh lazım, meclise yeni bir nefes lazım. Bu yeni nefes ve heyecan hiç şüphesiz milli iktidarı temsil Saadet ruhudur. Buradan haykırıyorum, keramet yönetim biçiminde değil, üretim biçimindedir. Ekonominiz güçlüyse işçiniz, genciniz çalışma imkanı bulabiliyorsa paranız güçlüyse sanayiniz güçlüyse dünyada ancak o zaman sözünüz geçerli olabilir. Bu işler zihniyet işidir, zihniyet değişmedikçe bu işler değişmez. İşte önümüzde 7 Haziran'da bu zihniyeti değiştirmek için önemli bir imkan doğmaktadır. Milli ittifakı, Saadet Partisi'ni meclise göndereceğiz inşallah. İşte o zaman her şeyin nasıl değiştiğini göreceksiniz." 

- "CHP bizden kopya çekiyor"  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, CHP'nin başörtüsü, cami ve milletin değerleri ile uğraşmaktan vazgeçerek proje üretmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

"Keşke yapsalar, keşke başarsalar biz de milletçe alkışlasak" ifadesini kullanan Kamalak, şöyle devam etti:

"Ama geriye dönüp baktığımızda 80 yıllık CHP'den aklımızda kalan ne var. Biliyorsunuz son dönemde bir çılgın proje modası başladı. Bizim çılgın projelere değil, bu milletin aklı başında projelere ihtiyacı var. Biz 2011 seçimleri öncesi ne demişiz. Türkiye'nin yedi bölgesine yedi ayrı cazibe merkezi kent kuracağız. Şimdi bunlar almışlar 'mega kent' diyor. CHP almış, kopyalamış, 'yüzyılın projesi' diye takdim ediyor. Demek ki yeni fark ettiler. Bizim bu zamana kadar  AK Parti diye bir taklitçimiz vardı, şimdi bir de CHP diye kopyacımız çıktı. Biz 40 yıldır 'yaşanabilir bir Türkiye' diyoruz, CHP ne diyor 'Yaşanacak bir Türkiye'. Merak etmeyin kopyayı kimin verdiğini de biliyoruz selam olsun Bekaroğlu'na ama Bekaroğlu kardeşimiz iyi bilir ki bu işler öyle kopya ile olmaz."

- Eski BBP Genel Başkanı Destici

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise konuşmasında, Türkiye'de adaletsiz sistemi ortadan kaldıracaklarını ifade etti. 

Her alanda yapılan bütün haksızlıkların hesabını soracaklarını vurgulayan Destici, vatandaşlardan meclis yolunda kendilerine destek vermelerini istedi. 

Huzur içinde yaşanabilinecek bir Türkiye sözü verdiklerini belirten Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Biz diyoruz ki asgari ücretliden hiç vergi almayacağız. Aynı zamanda asgari ücreti açlık sınırının üstü olan bin 500 liraya yükselteceğiz. 11 milyon emeklimizin 8 milyonu açlık sınırının altında yaşıyor. Asla yaşatmayacağız, derhal gelir gelmez maaşlarına yüzde 50 zam yapacağız. Onların yanında tüm memurlarımıza bayramlarda çift maaş vereceğiz. Bizim milletimize sözümüzdür asla evsiz kimse kalmayacak. Her yıl 100 bin kişiye bedava ev vereceğiz. 12 milyon ev hanımına her ay 300 lira vereceğiz. Yine çocuk başına 100 lira destek vereceğiz. Öğrencilerimize her gün öğlen yemeği vereceğiz ve servisler ücretsiz olacak. Üniversite de okuyan öğrencilerimizden harç almayacağız. Öğrencilerimize kredi değil, karşılıksız burs vereceğiz." 

Destici, milli iktidar döneminde Türkiye'yi hep birlikte yöneteceklerini de sözlerine ekledi. 

Kaynak: aa