GİRESUN (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, federasyon olarak başlattıkları kamera uygulamasıyla minibüslerin artık daha güvenli hale geldiğini söyledi.

Bulancak Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından ilçede 50 yılını dolduran şoför esnafına plaket verilmesi törenine katılan Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minibüslerde yaşanabilecek olumsuz olayları önlemek için federasyon olarak gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerini belirtti.

Minibüslere kamera takılması uygulamasını hayata geçirdikleri, böylelikle bu araçların daha güvenli hale getirildiğini ifade eden Apaydın, "Tarsus ilçemizde Özgecan Aslan adlı öğrencinin katlinden sonra biz federasyon olarak minibüslere yönelik kamera takılması uygulamasına biraz daha ivme kazandırdık. Minibüslere aracın içini ve dışını görüntülemek için kamera takılıyor. İstanbul ve bazı illerde toplantılar yaptık. Odalarımıza bağlı üyelerin bu araçlarına kamera takıyoruz. Bu uygulama araçlarımızda seyahat edenler için güvence olacak. İnsanlar bu araçlara daha güvenli şekilde binecek ve seyahat edecekler" dedi.

Apaydın, şoförlük mesleğine gölge düşürülmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, "Yaşanan olaylar şoförlük mesleğine gölge düşürüyor. Bunların önlenmesi için uğraş veriyoruz. İstenmeyen olayları asgariye indirmek için gayretliyiz" diye konuştu.

Kaynak: aa