SAMSUN (AA) - TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Terme Belediyesi ile "insan ve yük asansörlerinin yıllık periyodik kontrolleri" hakkında protokol imzaladı.

Terme Belediyesinde düzenlenen törende MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul arasında protokol imzalandı. Protokol gereği, asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Terme ilçesinde bulunan binalardaki asansörlerin, protokol süresince kontrollerini MMO TSE 81-1 veya 81-2 standartlarına göre gerçekleştirileceği bildirildi.

Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Belediye, asansör montaj ve bakım firmaları ile birlikte Terme’de kullanımda olan insan ve yük asansörlerin kontrollerini gerçekleştireceğiz. Günlük hayatta yoğunlukla kullanılan ulaşım araçlarının başında asansörler var. Bu nedenle oluşabilecek kazaların önüne geçilmesinde yapılacak kontroller önemlidir" dedi.

Terme Belediyesi Başkanı Şenol Kul ise, "Asansörlerin periyodik bakımları ile ilgili vatandaşlarımızın hem bize hem de protokol imzaladığımız oda yöneticilerine yardımcı olmalarını istiyorum. Bakımlar ile vatandaşlarımız endişe ve kaygıdan da kurtulmuş olacak" şeklinde konuştu.
 

Kaynak: aa