ORDU (AA) - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya gelmesinin kendileri açısından mutluluk verici olduğunu söyledi.

Akdeniz,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de halk tarafından seçilmiş en alt ve en üst makamların bir araya gelmesinin ülke demokrasisi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık görevinde bulunduğu süre içerisinde muhtarların hem özlük hem de ekonomik haklarının iyileştirilmesi noktasında önemli hizmetlere imza attığını dile getiren Akdeniz, geriye kalan sorunların çözümünde şimdi kendisinden Cumhurbaşkanı olarak yine gerekli desteği göreceklerine inandığını belirtti. 

Toplantıda Erdoğan'ın ülke meselelerini muhtarlarla paylaşmasının seçilmiş kurumlar arasındaki diyaloğu daha da artıracağını ifade eden Akdeniz, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde muhtar ödenekleri 2005 ve 2014'te iki defa artırılmıştır. Aslında sayın Cumhurbaşkanımız kendi Başbakanlığı döneminde sadece ödeneklerle ilgili kararlar almamıştır. Belediye kanununun 9'uncu maddesinin yeniden düzenlenerek, muhtarın belediye meclisi ve ihtisas komisyonu toplantılarına katılmasını bu toplantılarda mahallesi ile ilgili konularda söz söylemesini, muhtarların insan hakları komisyonlarında, sosyal yardımlaşma vakıflarında ve köylere hizmet götürme birliklerinde üye olarak temsilini sağlamıştır. Yine ayrıca köy muhtarlarımıza yönelik Bağ-Kur uygulaması, mahalle muhtarlarının ise isterlerse sigorta kurumuna geçiş yapabilmelerine olanak sağlamıştır." 

- "Oldukça verimli bir toplantı oldu"

Akdeniz, toplantının her açıdan olumlu geçtiğini belirterek, "Muhtarların uzun aradan sonra devletin en üst makamında kabul görmesi muhtarlık teşkilatının ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Söz konusu toplantının ilerleyen süreçlerde daha fazla muhtarın katılımıyla yapılmasını istediklerini dile getiren Akdeniz, bu konuda ilgililerinden hassasiyet göstereceğine inandıklarını kaydetti. 

Kaynak: aa