BAYBURT (AA) - Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Derneği'nin (MÜS-DER) yurt dışında 2 ülkede kurban vekaletlerinin kesim ve dağıtımını gerçekleştirdiği bildirildi.

MÜS-DER Başkanı Adil Kacır, yaptığı yazılı açıklamada, faaliyetlerine Bayburt'ta ilk kez 1913 yılında başlayan ve kuruluşunun 100. yılı olan 2013 yılına revize edilerek dernek yapısında yeniden yaşatılmaya başlanan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'nin, bir yıldır Bayburtluların desteği ile çeşitli yardımlarınyanı sıra vekaleten kurban kesimi hizmeti de sunduğunu belirtti.

Yurt dışında ilk defa vekaletle kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydeden Kacır, "100 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'nin ilk yurt dışı organizasyonunun kusursuz olabilmesi için Kurban Bayramı öncesinde ilimizde üyelerimiz ve destekçilerimizin katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda hem ilk yurt dışı organizasyonumuzu, hem de bundan sonraki dernek faaliyetlerimizi birlikte değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

MÜS-DER'e duyulan güvenin farkında olduklarına vurgulayan Kacır, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ecdadımızın 100 yıl önce mazlumun ve mağdurun yanında olma bilinciyle oluşturduğu Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'nin bu anlamda bizlerin omuzuna yüklediği sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Yine çalışmalarımıza her türlü desteği veren gönüllülerimizin de derneğimize olan güvenlerini müşahade ediyoruz. MÜS-DER bu farkındalıkla Sudan ve Afganistan'daki yetimlere ilimiz ve ülkemiz insanının sevgi, şefkat ve merhametini ulaştırdı. Cemiyetimiz, Darfur bölgesinde ve savaşın güvensiz ortamında yaşayan yetim çocukların sağlık, ve gıda ihtiyaçlarının yanı sıra ruhlarınıda doyurmayı, ayrıca yaşanabilir güvenli bir ortam oluşturmayı hedefleyerek, başkent Hartum'un merkeze yakın 21 dönümlük arazi üzerine inşa edilmiş Akabe Yetimler Külliyesi'ni ziyaret ederek 138 yetimin yüzünü güldürmüştür."

Kaynak: aa