SİNOP (AA) - "Mutlu Şehir Sinop İçin Temiz Deniz Projesi" kapsamında denizden çöp toplayan Su Altı Grup Amirliği ekiplerinin bulduğu cep telefonu, mangal, tabure, ayakkabı, çizme, sandalyeler, dikkat çekmek için sergileniyor.

Sinop Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü koordinesinde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sinop Üniversitesi tarafından desteklenen proje kapsamında Karadeniz'de çöp toplama işlemi gerçekleştirildi.

Deniz Liman Şube Müdürlüğü Su altı Grup Amirliği kurbağa adamları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarında görevli dalgıçlar buldukları çöpleri halatla bağlayarak kıyıya çıkardı. 

Temizlik çalışmalarını izleyen vatandaşlar, denizden çıkan şişe, cep telefonu, mangal, tabure, ayakkabı, çizme, sandalye, lastik ve çok sayıda çöpü görünce şaşkınlık yaşadı. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Serkan Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, denize atılan her türlü materyalin görsel kirliliği ile denizin ekolojik sistemini bozucu özelliklerini kamuoyu ile paylaşarak farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Çevre bilinci oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Aydın, "Özellikle balık tutan ve iskeleyi ziyaret eden vatandaşlarımızın içtikleri içeceklerin şişelerini, gıdaların paketlerini denize atmalarının önüne geçmek istiyoruz. Bu anlamda denizden çıkartılan çeşitli maddeleri iskelede sergiliyoruz. Deniz kirliliği konusunda kamuoyunda hassasiyet kazandırılması, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre duyarlılığı kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: aa