BARTIN (AA) - Bartın’ın Amasra ilçesinde, tahta ve naylondan yaptığı barakada yaşayan Ömer Çetinol, sıcak bir yuvaya özlem duyuyor.

Memur olarak çalışırken 1999'da 10 gün mazeretsiz gitmediği için iş akdi feshedilen Çetinol, 2008'de eşinden boşandı.

Bir süre, eşinin istememesi nedeniyle kendisine verilen oğlu, bakamadığı için koruma altına alınarak yurda yerleştirilen Çetinol, Kum Mahallesi Karaevler mevkisinde tahta ve naylondan yaptığı barakada yaşamını sürdürüyor.

Ömer Çetinol, gazetecilere yaptığı açıklamada, memurluktan çıkarılmasının ardından önce eşinden, sonra çocuğundan ayrıldığını, ayağının kırılması nedeniyle de çalışamadığı için sokak hayatı yaşamaya başladığını söyledi.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kendisine verdiği aylık 200 liralık yardımla karnını doyurmaya çalıştığını ifade eden Çetinol, “Tabi aldığım bu para da yetmeyince ondan bundan yardım istiyorum. Bir nevi dilenci gibi oldum. Gururuma dokunuyor, ağrıma gidiyor ama açlık bir taraftan, soğuk bir taraftan ne yapayım. Ben sıcak bir çorbaya, sıcak bir yatağa hasret kaldım" dedi.

İki yıldır yaşadığı barakada her sabah kalktığında karnını nasıl doyuracağını düşündüğünü dile getiren Çetinol, şunları kaydetti:

"Kış aylarında 2 yorgan, 4 battaniye örtüyorum ama yine de ısınamıyorum. Yağmur yağdığında yorganlar da ıslanıyor. Rüzgarda soğuk enseme, yüzüme vuruyor. Sıcağı çok özlüyorum. Güneş açtığı zaman çok seviniyorum çünkü vücudum ısınıyor. Karlı havalarda 2 gün yatağın içinden çıkamadım. Damlalar yüzüme gelmesin diye başımı battaniyenin altına soktum. En son ne zaman sıcak çorba içtiğimi hatırlıyorsam Allah canımı alsın. Rüyalarımda hep yemek görüyorum, sıcak çorba görüyorum. Yemeye yemeye 90 kilodan 60 kiloya düştüm. İnsanlardan da bir yere kadar yardım isteyebiliyorsunuz. Artık mecburen kabuğuma çekilip yarı aç yarı tok yaşamaya çalışıyorum. Tek istediğim evime geleyim, lambamı açabileyim, mutfağımda bir yumurtamı kırayım. Benim için en lüks hayat bu."

Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser de, Çetinol'un 16 yıl önce mazeretsiz işe gelmediği gerekçesiyle iş akdinin sonlandırıldığını ve kaymakamlık olarak kendisine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Çetinol'u barakadan kurtarmak için bakım merkezine yerleştirmek istediklerini ancak kendisinin oğluyla birlikte yaşamak istediğini aktaran Eser, "15 yaşındaki oğlu Konya'daki yurttan kaçıp babasının yanına geliyor. Şu anda baba ve oğlunu huzurlu bir yere kısa sürede yerleştirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: aa