BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı alan sıralamasına göre Bartın Üniversitesi’nin eğitim alanında 103 üniversite içinde 15. sıraya, dünya sıralamasında ise 843. sıraya yerleştiğini bildirdi.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite adaylarına tercih yapmayı planladıkları üniversitelerin genel ve alanlara göre Türkiye ve dünya sıralamalarındaki durumlarını görebilmeleri çin hazırlanan ODTÜ URAP (University Ranking by Academic Performance) 2015 alan sıralamaları sonuçlarının açıklandığını söyledi.

URAP'ın yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilme, elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilme ve belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmaya yönelik çalışmalar yaptığını ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

"URAP 2015 alan sıralamalarına göre Bartın Üniversitesi eğitim alanında 103 üniversite içinde 15. sıraya, dünya sıralamasında ise 843. sıraya yerleşmiştir.  Eğitim fakültemizin geçen yıla göre 54. sıradan 15. sıraya, dünyada 1297. sıradan 843. sıraya yükselmesi öğretim üye ve yardımcılarının çabalarıyla gerçekleşmiştir. Henüz dört yıllık bir eğitim fakültesi olarak çok sayıdaki büyük eğitim fakültesini geçerek üst sıralara yerleşmek hepimizi sevindirmiştir. Araştıran, üreten ve yayın yapan bütün hocalarımıza teşekkür eder, başarılarını sürdürmesini dilerim." 

Kaynak: aa