ZONGULDAK (AA) - FERDİ AKILLI - Zonguldak'ta, geçen yıl bonzai kullanımı sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülen Miraç Kefeli'nin ailesi ve arkadaşları, gencin 19. yaş gününü mezarı başında dua ederek kutladı.

İncivez Mahallesi'nde yerde hareketsiz bulunmasının ardından kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde 17 Aralık 2014'te yaşamını yitiren gencin babası Erhan Kefeli ve yakınları, 19. yaş gününü göremeyen Miraç'ın mezarı başında dua okudu. 

Baba Kefeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun saygılı ve dürüst olduğunu, yalan söylemediğini belirterek, ilk defa doğum gününü yalnız kutladıklarını söyledi.

Oğlunu unutamadıklarını, acılarının devam ettiğini anlatan Kefeli, şöyle konuştu:

"Acımız ne kadar daha sürecek, bilemiyorum. Yaşıyor muyuz, yaşamıyor muyuz, bilemiyoruz. Hiçbir tadımız ve keyfimiz yok. Oğlumun her doğum gününü ailece evimizde kutluyorduk. Kutlamalarımız iyi oluyordu. Anne, baba, kız kardeş ve oğul olarak dört kişiyiz. Maalesef bugün Miraç yok ve doğum günü kutlamasını yalnız yapacağız. Oğlumun doğum gününde mezarına gelerek dua ediyoruz. Bir yanımız onsuz eksik. Doğum günü nedeniyle oğlumun arkadaşları mezarına gelerek dua etti. Bu, beni çok duygulandırdı. Demek ki oğlumun çok seveni varmış."

Gençlerin ve çocukların uyuşturucudan uzak durmasını istediğini dile getiren Kefeli, "Haberlerde okudum, Zonguldak'ta bir bayan, üzerinde bonzaiyle yakalanmış. Yazık günah. Gençlerimize söylemek istediğim, kesinlikle bu melanetten uzak dursunlar. Bu melaneti gençlerimize aşılıyorlar. Sonra 'yandım' demesinler.  Oğlumun ölümüyle ilgili adli tıp raporlarını bekliyoruz. İşin takipçisiyiz. Olaya karışan kişilerle ilgili isimleri polise ve mahkemeye bildirdik" diye konuştu. 

- Arkadaşları mezarına su dökerek dua etti

Berk Bora da (19) arkadaşlarının doğum gününde mezarını ziyaret ettiklerini belirterek, "Miraç, çok temiz kalpli bir arkadaşımızdı, yaşamını yitirdiğine hala inanamıyorum. Diyecek kelime bulamıyorum. Kardeş kelimesi yakışacak bir insandı. Onunla çok hayallerimiz vardı. Antalya'ya gidecektik. Doğum gününü beraber kutlayacaktık" ifadesini kullandı.

İncivez Mahallesi'nde 16 Aralık'ta yerde hareketsiz bulunmasının ardından 112 Acil Servis ekiplerince Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Miraç Kefeli, yoğun bakıma alınmış, ertesi gün hayatını kaybetmişti.

Kaynak: aa